На 26.03.2022 г. от 9:00 ч. ще се проведе  VII

...
На 26.03.2022 г. от 9:00 ч. ще се проведе  VII
Коментари Харесай

VII Областна олимпиада по информатика за Бургас и региона ще се проведе онлайн

На 26.03.2022 година от 9:00 ч. ще се организира  VII Oбластна олимпиада по информатика.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната и тази година тя ще бъде извършена онлайн. Конкурсът се провежда за седми следващ път по иницатива на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и се реализира със съдействието на Център за млади гении, гр. Бургас, и направление Информатика и компютърни науки към Центъра по информатика и механически науки на БСУ.

Новото за тази година е, че като сътрудник в организирането на олимпиадата се включва и една от най-елитните гимназии в града – АЕГ„ Гео Милев “. Екип от въодушевени преподаватели по информатика и ИТ, комбиниран с любознателността на нейните ученици, както и модерното софтуерно съоръжение са причина за гладко осъществяване на олимпиадата по информатика.

„ Целта на олимпиадата е да подтикваме интереса на младежите в Бургас и района към новите технологии, да откроим тяхното значение в актуалното обучение и да обединим напъните на учебни заведения, образователни центрове, висши образователни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развиване и рационализиране на млади гении, “ разяснява събитието Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “.

Участието ще бъде в три възрастови групи: 4 – 6 клас, 7 – 9 клас и 10 – 12 клас и е гратис, а уредниците канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и района с ползи в областта на ИТ технологиите да се включат в събитието и да покажат своите познания.

Записвания за присъединяване се одобряват до 22.03.2022 година по електронен път на:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР